Skip navigation

Norme za testiranje

Tijekom testiranja Dysonovi inženjeri idu dalje. Naš jedinstveno oblikovani test POLAR osigurava da ventilatori za pročišćavanje zraka mogu filtrirati zrak u cijeloj prostoriji.

Uobičajeni industrijski test CADR

Neki proizvođači pročišćivača i ovlaživača zraka radne karakteristike testiraju primjenom laboratorijske ispitne metode pod nazivom „Brzina dobave čistog zraka” (CADR). Provodi se u kompaktnoj komori veličine svega 28,5 m³ i samo jedan senzor mjeri kvalitetu zraka.

U stvarnim domovima, važna je kvaliteta filtracije. Ako se čestice odmah ne uhvate, one se ponovno vraćaju u dom. Za razliku od stvarnih domova, test CADR providi se u trajanju od 20 minuta u malim komorama i to uz praćenje brzine filtracije, a ne kvalitete.

 • 28,5 m³

  Mala komora za ispitivanje (s ventilatorima na stropu koji pomažu pri cirkulaciji zraka)
 • 1 senzor

  koji mapira i prati kako se komora pročišćava tijekom svega 20 – 25 minuta
 • 3 Uklonjene

  čestice: prašina, pelud i duhanski dim

Dysonovi inženjeri idu dalje

Reproduciraj videozapis: Pogledajte kako Dysonovi inženjeri probijaju načine testiranja

Dysonov test POLAR

Dysonovi ventilatori za pročišćavanje zraka napravljeni su rad u stvarnim domovima. Zato smo i razvili naš test POLAR. U većoj prostoriji od 81 m³ devet različitih senzora neprekidno prikuplja podatke o kvaliteti zraka u cijeloj prostoriji. Osiguravajući da pročišćeni zrak ravnomjerno dopire do svakog kuta.

Dysonov pročišćivač u većoj prostoriji za testiranje
 • 81 m³

  testna komora veličine stvarnog životnog prostora
 • 9 senzora

  koji neprekidno mapiraju i prate kako se prostorija pročišćava
 • Uklanja se 5 čestica

  i 11 plinova

Ultrasitne čestice nalaze se u zraku koji udišemo

Kvaliteta filtracije je ključna. Čestice veličine od samo 2,5 mikrona iznose tek jednu tridesetinu ljudske dlake. Ultrasitne čestice od 0,1 mikrona mogu se 1000 puta postaviti u promjer ljudske dlake. Dysonovi pročišćivači hvataju 99,95 % čestica veličine samo PM 0,1*.

Slika povećane ljudske dlake i čestica plina

Naše stroge metode ispitivanja govore nam više

 • Dysonov pročišćivač tijekom testiranja

  Test cijele mreže

  Mjeru protok zraka, brzinu i smjer od pročišćivača. Dobra cirkulacija pomaže da se spriječi da se prljav zrak zadržava u nekim dijelovima prostorije.

 • Plinovi koji usisava filtar HEPA

  Testiranje učinkovitosti filtracije Dysonovog filtra HEPA

  Neki pročišćivači vraćaju prljavi zrak u prostoriju. Mi testiramo naše filtre HEPA tako da hvataju 99,95 % čestica veličine PM 0,1.

 • Slika štetnih zagađivača u domu

  Plinoviti zagađivači

  Kuhala, novi namještaj, otvoreni plamen i proizvodi za čišćenje mogu ispuštati potencijalno opasne plinove. Testirano da li ih hvataju naši pročišćivači.

 • Dysonov pročišćivač u zvučnoj komori

  Zvučno testiranje

  Ulažemo u analizu snage zvuka i kvalitete zvuka da bismo razvili postavke noćnog načina rada kojim se omogućuje pročišćavanje zraka koje ne ometa.

Raspršuje pročišćeni zrak po prostoriji

Samo su Dysonovi ventilatori za pročišćavanje zraka opremljeni tehnologijom Air Multiplier™ za raspršivanje pročišćenog zraka po cijeloj prostoriji.

Slika Dysonovog pročišćivača koji pročišćava cijelu prostoriju

"„Dyson već više od 25 godina filtrira zrak. Naši inženjeri osiguravaju da naši uređaju hvataju potencijalno štetne ultrasitne čestice i plinove u stvarnim domovima, za razliku od uobičajenih laboratorijskih ispitivanja.”"

James Dyson Osnivač i inženjer

Otkrijte Dysonove ventilatore za pročišćavanje zraka. Hlađenje s pročišćavanjem zraka.

Program Dysonovih pročišćivača
*Ispitano prema normi EN1822 – čestice u zraku veličine do 0,1 mikrona.