Skip navigation

Pomoć i podrška za usisavač Dyson V15 Detect™

Ovdje možete pronaći korisne savjete, videozapise s uputama, korisnički priručnik i mnogo više.

Dyson V15 Detect

Korisnički priručnik    Uvod     LCD zaslon    Četke    Načini rada    Nastavci    Baterije    Skladištenje

User manual

Korisnički priručnik

Preuzmite korisnički priručnik za usisavač Dyson V15 Detect™.

Korisnički priručnik

10.5MB

Getting started

Pogledajte videozapis za brzi početak

 • U našem videozapisu prikazan je postupak sastavljanja i postavljanja usisavača za uporabu.

Napunite do kraja prije prve uporabe

Važno je bateriju napuniti do kraja prije prve uporabe usisavača. Na taj način algoritam za praćenje baterije može lakše i preciznije izračunati preostalo vrijeme rada.

Videozapis u kojem je prikazano postavljanje usisavača

Videozapis u kojem je prikazano postavljanje usisavača

LCD screen

Upoznajte se s LCD zaslonom

Dok usisavate, piezo senzor broji i mjeri prikupljene mikroskopske čestice. Rezultati se prikazuju na grafikonu na zaslonu, na kojem su čestice kategorizirane u četiri veličine, od 0 – 500 mikrona (μm) na više.

Česta pitanja o grafikonu s brojem čestica

Usporit će rast traka i brojeva na grafikonu s brojem čestica i prikazat će se manji broj prljavština, što vam daje do znanja da ste obavili dubinsko čišćenje.

Broj čestica znanstvena je mjera otpada u vašem spremniku. Svaka traka predstavlja različitu veličinu čestice prašine. Trake rastu brže ako se usisava više otpada te veličine.

Reaktivna usisna snaga funkcionira sa svim četkama, uključujući svjetleću četku, četku s valjkom High Torque, četke Direct Drive i nastavak za kosu.

U automatskom načinu rada motor, koji regulira usisnu snagu, pametno reagira na količinu otkrivene prašine kako bi se automatski osiguralo temeljitije čišćenje. Više prašine, veća snaga. Prilagodba osjetljivosti motora u izborniku s postavkama utječe na način na koji uređaj reagira na otkrivenu razinu prašine. Ako ga postavite na visoku razinu, uređaj će češće reagirati i omogućavati veću usisnu snagu ako se otkrije niža koncentracija prašine. Ako ga postavite na nisku razinu, promjene usisne snage bit će rjeđe i do njih će dolaziti pri većim količinama prašine. Za promjenu osjetljivosti motora pritisnite i držite tipku za odabir ispod LCD zaslona za pristup izbornika s postavkama. Zatim pritisnite tipku kako biste prelistali postavke osjetljivosti motora. Držite tipku za odabir, a zatim odaberite željenu postavku.

Da. Grafikon radi neovisno o nastavcima i moguće ga je upotrebljavati sa svim četkama, nastavcima i dodacima.

Za ponovno postavljanje brojača čestica napunite uređaj (brojač će se ponovno postaviti nakon 30 minuta punjenja) ili uklonite izmjenjivu bateriju na 15 sekundi prije nego što je ponovno umetnete. Na usisavaču možete očistiti sve ostatke prašine na četki ili štapu aktivacijom usisa i držanjem četke ili štapa dalje od bilo kakve površine 10 sekundi.

Dysonova tehnologija DLS™ (Dynamic Load Sensor) služi za otkrivanje promjena vrste podova praćenjem otpora na koji nailazi četka High Torque. Piezo senzor otkriva promjene razine prašine i radi sa svim četkama.

Možemo izmjeriti sitne čestice od 0,1 mikrona u laboratoriju, no još uvijek nije moguće ugraditi takvu mjernu tehnologiju u usisavač. Ono što ne možemo otkriti piezo senzorom, možemo filtrirati. Naš filtar HEPA može prikupiti 99,97 % čestica najmanje veličine 0,1 mikrona.

Korištenje LCD zaslona

Na LCD zaslonu prikazuje se što je usisano te se pruža znanstveni dokaz dubinskog čišćenja.

Na vašem LCD zaslonu također se prikazuje

Postavke, upozorenja i obavijesti

Za pristup izborniku s postavkama pritisnite i držite tipku za odabir. Pritisnite tipku kako biste prelistali opcije, a zatim držite tipku za odabir. Povucite prekidač u bilo kojem trenutku kako biste krenuli s čišćenjem.

Upozorenja i obavijesti

Power modes

Upoznajte načine rada

Vaš usisavač ima tri načina rada za različite zadatke. Brzo se prebacujte između načina rada tako da pritisnete tipku za odabir.

 • Na LCD zaslonu prikazan je automatski/srednji način rada

  Automatski/srednji način rada


  Optimalna ravnoteža između snage i vremena rada. Pri uporabi neelektričnog nastavka uključuje se srednji način rada.

 • Na LCD zaslonu prikazan je način rada Eco

  Način rada Eco


  Durata maximă de autonomie pentru o curățare mai lungă în toată casa.Maksimalno povećava vrijeme rada baterije za dulje čišćenje po cijeloj kući.

 • Na LCD zaslonu prikazan je način rada Boost

  Način rada Boost


  Za teže zadatke. Osmišljen za brzo i intenzivno čišćenje tvrdokorne prljavštine.

Pametna usisna snaga

Za najbolje iskustvo Dyson preporučuje automatski način rada. U automatskom načinu rada usisna snaga automatski se povećava kada se otkriju veće koncentracije prašine. Nakon uklanjanja prašine snaga se vraća na uobičajenu razinu radi zaštite baterije.

Česta pitanja o načinima rada i LCD zaslonu

Oba načina rada omogućuju optimalnu ravnotežu snage i vremena rada. Automatski način rada funkcionira sa svim četkama i nastavkom s vijcima za sakupljanje kose te automatski prilagođava usisnu snagu otkrivenoj razini prašine. Srednji način rada zamjenjuje automatski način rada ako su pričvršćeni drugi nastavci, npr. uski nastavak.

Pritisnite i držite tipku za odabir za pristup izborniku s postavkama. Držite opciju „Odaberi jezik” za prikaz dostupnih jezika. Pritisnite tipku kako biste prelistali opcije. Kada dođete do željenog jezika, držite tipku kako biste ga odabrali. Ako odaberete krivi jezik, otpustite tipku prije nego što odbrojavanje završi.

LCD zaslon upotrebljava samo 1,5 W energije, što ne utječe znatno na vrijeme rada.

Cleaner heads

Upoznajte se s četkama

 • Svjetleća četka

  Svjetleća četka


  Četka za tvrde površine. Nastavak širine 25 cm s mekim najlonskim nitima i antistatičkim nitima od ugljičnih vlakana koji služi za uklanjanje sitne prašine s tvrdih površina i uskih mjesta.

 • Usisavanje prašine i dlake s pomoću četke High Torque

  Četka High Torque s češljem protiv zapetljavanja


  Usisavači snažno uvlače prašinu i dlake sa svih vrsta podova. Češalj za otpetljavanje služi za automatsko uklanjanje dlake s četke. S pomoću četke usisna se snaga pametno prilagođava vrsti poda kako biste mogli obaviti dubinsko čišćenje tepiha i tvrdih podova bez zamjene četke.

Česta pitanja o četkama

Svjetlo je optimizirano za rad na svim glatkim podovima – uključujući bijele površine i laminat. Učinak svjetleće četke vidljiv je u uvjetima rasvjete do 500 luksa – što približno odgovara svjetlini dobro osvijetljenog kuhinjskog prostora. Osvjetljenje koje pruža izravna Sunčeva svjetlost iznosi oko 10.000 luksa i ne može se nadmašiti.

Ljudsko je oko evolucijom postalo osjetljivije na zeleno svjetlo nego na bilo koju drugu boju, koje tako pojačava kontrast i otkriva nevidljivu prašinu.

Da. Svjetlo je 1. razreda – najsigurnije dostupno u svim uvjetima.

Da. Svjetlo se može uključiti ili isključiti s pomoću klizne tipke na četki.

Svjetlosni vrh možete obrisati krpom od mikrovlakna.

Nije vodootporna.

Ta je tehnologija razvijena posebno za tvrde podove i površine. Učinak svjetleće četke ne radi na tepisima i ne bi bio koristan na četki Direct Drive.

Ne. Svjetlo upotrebljava oko 1 W električne energije, premalo da bi postojao znatan učinak na vrijeme rada.

Redizajnirali smo Dysonovu četku High Torque tako da uključuje tehnologiju protiv zapetljavanja. Dok i dalje snažno usisava prašinu i dlake na svim podovima, dodali smo češalj protiv zapetljavanja za automatsko odvajanje dlaka s četke.

Accessories

Ručni usisavač za čišćenje automobila

Snažno čišćenje 3-u-1

Jednim klikom vaš se usisavač pretvara u uređaj za čišćenje madraca. Također ga možete upotrebljavati kao ručni usisavač s nizom nastavaka za čišćenje teško dostupnih mjesta u svom domu.

Ručni usisavač za čišćenje automobila

stație de încărcare pe perete

Kako pripremiti stanicu za odlaganje

Na stanicu za odlaganje možete pohraniti svoj uređaj te ga držati lako dostupnim i spremnim za uporabu. Evo kako:

Žena koja postavlja usisavač Dyson V15 Detect na zidnu stanicu za odlaganje

battery

Maksimalno povećanje vijeka trajanja baterije

Zamjena baterija na usisavaču Dyson V15 Detect

Ako imate dodatnu bateriju, u načinu rada Eco možete ostvariti 120 minuta rada. Brzo zamijenite baterije tako da pritisnete crvenu tipku za otpuštanje baterije i izvučete bateriju iz uređaja. Dodatna baterija sjeda na mjesto uz klik.

Zamjena baterija na usisavaču Dyson V15 Detect

Česta pitanja o bateriji

Punjenje do pune baterije traje najviše 4,5 sati.

Vrijeme rada prikazano je na LCD zaslonu i uređaj će pulsirati tri puta kako bi vas upozorio u slučaju niske razine.

Da, izmjenjive baterije mogu se puniti na usisavaču ili izvan stanice za punjenje.

Preporučujemo da redovito izmjenjujete baterije kako biste im produljili vijek trajanja.

Da, baterija je osmišljena tako da se usisavač ostavlja ukopčanim kako bi bio spreman za sljedeću uporabu.

Preporučujemo da nakon svakog čišćenje napunite usisavač kako biste maksimalno povećali vrijeme rada.

Maintenance

Održavanje usisavača

Usisavač

Kako očistiti usisavač

Čišćenjem se uklanjaju nakupine prašine i optimizira učinak. Možete očistiti filtar i svjetleću četku te možete obrisati spremnik i nastavke.

filter

Zašto je važno redovito čistiti filtar?

Filtar sakuplja mikroskopsku prašinu, koja se može nakupiti i utjecati na učinak. Osigurajte lakše održavanje usisa pranjem HEPA filtra barem jednom mjesečno ili češće ako ga često upotrebljavate.

Kako očistiti filtar:

 • Uklanjanje filtra

  1. Uklonite filtar tvrtke Dyson


  Odvijte HEPA filtar s uređaja kako biste ga uklonili.

 • Uklanjanje viška prašine

  2. Uklonite višak prašine


  Lagano otresite filtar iznad umivaonika ili kante za smeće kako biste uklonili prašinu i prljavštinu.

 • Ispiranje filtra vodom.

  3. Isperite filtar


  Isperite filtar toplom vodom iz slavine nježno ga trljajući rukama. Nemojte upotrebljavati deterdžent.

 • Trešnja filtra radi uklanjanja viška vode

  4. Snažno ga protresite


  Napunite filtar toplom vodom iz slavine. Poklopite oba kraja rukama i čvrsto ga protresite kako biste uklonili prljavštinu. Ponovite postupak dok ne počne teći čista voda, a zatim snažno protresite filtar kako biste izbacili višak vode.

 • Sušenje filtra

  5. Pustite ga da se suši 24+ sata


  Nakon pranja filtra pustite ga da se suši barem 24 sata na mjestu sa snažnim protokom zraka, npr. pored ventilatora ili otvorenog prozora, dok se posve ne posuši. Tijekom sušenja postavite filtar tako je veći kraj okrenut prema dolje. Filtar mora biti posve suh prije nego što ga ponovno umetnete u uređaj, jer mokar filtar može oštetiti motor. Nemojte sušiti filtar u sušilici rublja, mikrovalnoj pećnici ili blizu otvorenog plamena.

cos

Nemojte prekomjerno puniti spremnik

Prekomjernim punjenjem spremnika možete smanjiti usis i negativno utjecati na preciznost brojenja čestica. Kako biste održali razinu usisne snage, ispraznite spremnik za prašinu čim komadi prljavštine dosegnu maksimalnu razinu.

Pražnjenje spremnika usisavača Dyson V15 Detect
Uklanjanje začepljenja zračnih vodova

blocaje

Uklanjanje začepljenja

Na LCD zaslonu prikazat će se upozorenje ako su zračni vodovi na vašem uređaju začepljeni. Na animaciji na zaslonu bit će prikazano koje zračne vodove trebate provjeriti.

perie

Pranje svjetleće četke

Četku High Torque s tehnologijom protiv zapetljavanja možete obrisati vlažnom krpom koja ne ostavlja dlačice.

Usisavanje prašine s pomoću četke High Torque

Održavanje četke High Torque

Četku High Torque s tehnologijom protiv zapetljavanja možete obrisati vlažnom krpom koja ne ostavlja dlačice.

Česta pitanja o održavanju

Ako je došlo do začepljenja, uređaj će pulsirati sedam puta kako bi vas upozorio na to. Kako biste otklonili začepljenje, možete slijediti animirani vodič na LCD zaslonu.

Na LCD zaslonu na uređaju prikazat će se podsjetnik na čišćenje filtra. Čišćenje se u pravilu obavlja jednom mjesečno, no možda će biti potrebno češće čišćenje ako se uređaj često upotrebljava. Nakon čišćenja filtra uvijek ga ostavite da se suši barem 24 sata. Prije ponovnog umetanja filtar obavezno treba biti posve suh. Preporučujemo da slijedite upute za čišćenje i ručno čišćenje. Filtar nije prikladan za pranje u perilicama posuđa.

Usisavač radi neovisno i ne povezuje se s aplikacijom Dyson Link.