Skip navigation

Prepoznavanje lažne Dysonove tehnologije i web-mjesta

Ovdje možete pronaći vodič i podršku ako sumnjate da ste naišli na lažno web-mjesto Dyson ili krivotvorenu Dysonovu tehnologiju.

Prepoznavanje lažne Dysonove tehnologije i web-mjesta

Dyson; Kupujte sigurno

Tvrtka Dyson aktivno radi na suzbijanju ozbiljnog problema s krivotvorenim proizvodima. Svjesni smo da postoje razne verzije imitacije naše tehnologije i prioritet na je zaštititi korisnike da nesvjesno kupe proizvode koji se predstavljaju kao autentični proizvodi tvrtke Dyson.

Neprekidno nastojimo pomoći korisnicima, bez obzira radi li se o tehnologiji koja ne koristi skupe vrećice za usisivače ili ulaganjem u istraživanje i razvoj proizvoda kojima je cilj zaštititi kosu od oštećenja prouzročenih ekstremnom toplinom. Slično tome, cilj nam je korisnike zaštititi od potencijalno opasne krivotvorene Dysonove tehnologije.

Dyson ima globalni tim koji neprekidno radi na zaštiti kupaca od opasnosti koje predstavljaju krivotvoreni proizvodi i lažne web-stranice. Blisko surađujemo s policijom da bismo zaštitili kupce i poduzeli pravne mjere protiv osoba uključenih u proizvodnju i distribuciju krivotvorenih Dysonovih proizvoda.

Izbjegavanje krivotvorenih proizvoda na mreži: Lažna web-mjesta i krivotvoreni proizvodi na internetskom tržištu

Jedan od načina na koji se možete osigurati od kupovine krivotvorenih proizvoda jest da ih kupujte izravno od tvrtke Dyson, na našem web-mjestu, u nekoj od naših salona Dyson ili kod naših ovlaštenih partnera. Kupujući izravno od tvrtke Dyson ne štitite samo sebe od krivotvorenih proizvodi već ostvarujete pravo na naše jamstvo, brzu dostavu i korisničku podršku.

Distributeri krivotvorenih proizvoda prodaju stavke preko lažnih web-mjesta:

lažna se web-mjesta često oglašavaju putem oglasa na društvenim mrežama kao što su Instagram ili Facebook. Takvi oglasi često uključuju izravnu poveznicu na lažno web-mjesto. Prodavači, a da bi uvjerili kupce da su ovlašteni partneri i potaknuli iz da kupuju kod njih, pokušavaju da njihova stranica izgleda kao službena koristeći se Dysonovim slikama i videozapisima, imitirajući Dysonov jezik i nudeći popuste na Dysonove cijene. Lažnim web-mjestima često nedostaju podaci za kontakt (ili daju nepotpune podatke) vlasnika web-mjesta.

Službeni Dysonovi oglasi na društvenim mrežama usmjerit će kupca izravno na Dyson.com ili web-mjesto ovlaštenog partnera koji omogućuju kupovinu Dysonove tehnologije na službenoj stranici.

Distributeri krivotvorenih proizvoda također prodaju preko internetskog tržišta:

Originalni Dysonovi proizvodi prodaju se na određenim internetskim tržištima (koja variraju po zemljama), ali tamo gdje Dyson nije prodavač. Kupovinom na internetskim tržištima kupac ima malo mogućnosti procijeniti je li proizvod koji se prodaje izvoran. Ako se otkrije da je kupljeni proizvod krivotvoren, bit će teško dobiti povrat novca. Obratite se timu za podršku kupcima Dyson i napravit ćemo sve što možemo da bismo pomogli.

Distributeri krivotvorenih proizvoda pokušat će uvjeriti kupce da prodaju originalne Dysonove proizvode:

 • tako da ne prikazuju slike stvarnog proizvoda koji prodaju (sakrivajući se iza službenih Dysonovih slika)
 • Ponudom popusta na Dysonove cijene (ali ponekad ne dovoljno niske da ne bi pobudili sumnju)
 • Tvrdeći da prodaju „originalne”, „autentične” ili „izvorne”
 • proizvode Tvrdeći da je proizvod izvoran jer se može registrirati na Dysonovom web-mjestu Budite oprezni:
 • ako ponuda izgleda predobro da bi bila stvarna
 • ona to obično i nije Kao i inače prilikom kupovine na internetu, potrebno je biti oprezan i kupovati na sigurnim i pouzdanim web-mjestima. Provjera URL-a web-mjesta, bez obzira radi li se od Dyson.com ili lokalnoj istoznačnici ili web-mjesta ovlaštenog partnera obično je dobra početna točka. Dodatnu pomoć ili savjet potražite kod tima za podršku kupcima Dyson.

  Zašto krivotvoreni Dysonovi uređaji mogu biti opasni

  Krivotvoreni Dysonovi uređaji često su jeftino izrađeni, potencijalno opasni ne pružaju isti dojmljiv doživljaj kao originalni Dysonov proizvod.

  Krivotvoreni uređaji nisu proizvedeni u okruženjima koja kontrolira tvrtka Dyson da bi se osigurala kvaliteta i sigurnost naših proizvoda. Obično se izostavljaju sastavni dijelovi i mjere koji se upotrebljavaju za zaštitu naših proizvoda.

  Zato ne preporučujemo upotrebu krivotvorenih Dysonovih proizvoda.

  Jeste li kupili krivotvoreni uređaj?

  Ljudi koji se nalaze iza krivotvorenih proizvoda rade sve što mogu da bi oni izgledali što sličnije originalu. Korisnik, često, tek nakon nekog vremena upotrebe, postane sumnjičav.

  Vrlo je teško otkriti krivotvorene Dysonove uređaje: izgledaju gotovo jednako kao Dysonovi originalni uređaji: od logotipa na proizvodu do pakiranja u kojem se isporučuju. Krivotvoreni Dysonovi uređaji čak sadrže kopije naljepnica s Dysonovom serijskim brojevi i Dysonove potvrde o jamstvu. Sličnosti prestaju na vanjskom izgledu.

  Uobičajene stvari koje je potrebno pogledati, a koje bi mogle ukazivati da je kupljen krivotvoreni proizvod uključuju:

 • Lošu kvalitetu završne obrade (npr. nepravilno postavljeni logotipovi Dyson, neujednačeni spojevi materijala, ogrebotine na proizvodu ili neravni rubovi)
 • Loša kvaliteta pakiranja
 • Pravopisne pogreške na proizvodu, pakiranju ili uključenoj dokumentaciji
 • Prijavom sumnjivih proizvoda

  tvrtki Dyson ne ostvaruje se pravo na servis krivotvorenih proizvoda jer to nisu proizvodi tvrtke Dyson niti su izrađeni s originalnim Dysonovim dijelovima. Ne možemo ponuditi ni povrat novca za kupljeni krivotvoreni proizvod.

  U određenim slučajevima pružamo pomoć kupcima koji su kupili krivotvorene Dysonove uređaje da ostvare povrat novca.

  Dodatnu pomoć ili savjet potražite kod tima za podršku kupcima Dyson.