Skip navigation

Podrška za robotski usisavač Dyson 360 Vis Nav™

Robotski usisavač Dyson 360 Vis Nav™

Registrirajte svoj uređaj

Pružamo vam prilagođenu podršku da bismo omogućili da svoj uređaj upotrebljavate na najbolji način.

Preuzimanje korisničkog priručnika za robotski usisavač Dyson 360 Vis Nav™

Preuzmite PDF s korisničkim priručnikom za robotski usisavač Dyson 360 Vis Nav™

Preuzimanje korisničkog priručnika za robotski usisavač Dyson 360 Vis Nav™

Set up and connection

Postavljanje veze

Ako već niste započeli s radom, pogledajte naš videovodič.

Saznajte više uz Dysonovog stručnjaka

Na raspolaganju su vam naši stručnjaci za robote ako vam je potrebna dodatna pomoć ili savjet.

Uživajte u doživljaju prvog čišćenja

Spojite i uspješno očistite prateći ovaj jednostavan detaljan vodič.

Česta pitanja o postavljanju i povezivanju

Izađite iz glavnog izbornika i odaberite simbol Wi-Fi. Tako ćete dobiti više informacija o stanju veze robota s usmjerivačem, internetom i oblakom Dyson te jačini signala. Ako postoje problemi s povezivanjem, provjerite radi li Wi-Fi mreža s drugim uređajima. Ako radi, osvježite vezu u aplikaciji, a ako to ne uspije, isključite i ponovno uključite robot.

Da bi se robot postavio izvan mreže potrebno je preuzeti softver na USB na stranici Preuzimanje softvera. Povezivanje na aplikaciju MyDyson™ uključuje pametne značajke robota i omogućuje automatska ažuriranja softvera. Zato je povezivanje s aplikacijom MyDyson™ sastavni dio postupka postavljanja.

To znači da se robot vraća na stanicu za punjenje ili na početnu točku čišćenja (ako se započinje izvan stanice za punjenje).

Ako robot naiđe na problem prilikom čišćenja. na zaslonu će se prikazati više pojedinosti i animacija koja pomaže da se riješi. Aplikacija se može upotrijebiti za rješavanje problema, ako je potrebno.

To se može dogoditi ako se robot preuzme i postavi na drugu lokaciju. ako je znatno promijeni osvjetljenje ili ako robot ne može vidjeti dovoljno značajki da bi se sam orijentirao. Robot će početno pokušati prepoznati lokaciju čisteći područje u blizini posljednjeg poznatog položaja. Ako to ne uspije, prelazi na „nasumični” obrazac čišćenja da bi pronašao područje koje prepoznaje. Ako robot ne uspijeva utvrditi svoju lokaciju, prekinite rad, provjerite ima li dovoljno svjetla, obrišite kameru i senzore suhom krpom koja ne pušta dlačice i zatim ga premjestite na mjesto gdje ste vidjeli da čisti (npr. ispred stanice za punjenje). Robot bi sad trebao utvrditi svoju lokaciju i nastaviti čišćenje.

Robot će uvijek pokušati očistiti sva područja kojima može pristupiti. Senzore obrišite suhom krpom koja ne ostavlja dlačice i provjerite da je područje koje nije očistio dostupno kroz putanju širine 50 cm i bez prepreka. Ako se to ponavlja, razmislite o promjeni lokacije stanice za punjenje tako da je bliže sredini doma ili pokušajte ponovno mapirati dom (posebice ako se promijenio od posljednjeg mapiranja).

How your robot cleans

Saznajte na koji način robot čisti

Prilagodite način čišćenja po prostorijama uz mogućnost odabira četiri načina čišćenja i upotrijebite ih kao dio rasporeda. Samo uz aplikaciju MyDyson™.

Inteligentna usisna snaga

Za najbolje iskustvo Dyson preporučuje automatski način rada. U automatskom načinu rada snaga se automatski povećava u područjima u kojima je otkriveno više prašine. Kad se prašina ukloni, snaga se vraća na uobičajenu razinu radi produženja trajanja baterije. A vi u aplikaciji možete vidjeti koliko je prašine uklonjeno.

Mapping your home

Mapirajte dom s pomoću aplikacije MyDyson

Kad robot nauči raspored unutrašnjosti vašeg doma, lako ćete moći prilagoditi njegovo čišćenje. Očistite određeno područje, na način koji vam odgovara.

 • Robotski usisavač Dyson 360 Vis Nav™ mapira prostoriju

  Stvorite mapu svog doma


  Novi robot brzo izrađuje cijelu mapu doma (pribl. 50 m² poda na sat). Tijekom mapiranja, pokušajte i ostavite robot sam da bi se izbjegli prekidi. Sam će se vratiti na stanicu za punjenje kad završi mapiranje o obavijestit će vas putem aplikacije.

 • Zaslon aplikacije MyDyson™ prikazuje odabir čišćenja

  Mapu podijelite na prostorije


  Nakon što mapu podijelite na različite prostorije ili područja možete odabrati vrijeme i način čišćenja svakog područja.

 • Zaslon aplikacije MyDyson™ prikazuje izvještaj o dubinskom čišćenju.

  Izvještaji od dubinskom čišćenju


  Robot mapira prašnjave točke u domu i automatski pojačava usisnu snagu kad je potrebno. Zatim kroz aplikaciju MyDyson™ daje znanstveni dokaz dubinskog čišćenja.

 • Robotski usisavač izbjegava zabranjena područja

  Prilagodite čišćenje


  Robot sad možete usmjeriti da očisti određena područja ili da ih u potpunosti izbjegava i dodijeliti način rada koji odgovara svakome od njih.

Česta pitanja o postupku mapiranja

Prije mapiranja pospremite predmete s poda i otvorite unutarnja vrata. Morate također preuzeti aplikaciju MyDyson™ na svoj pametni telefon i povezati robot s aplikacijom. 

Robot radi po spiralnom obrascu, sustavno pokrivajući sve točke područja poda u domu. Nemojte se brinuti ako vam njegovo kretanje ponekad čudno izgleda, os jednostavno uči raspored unutrašnjosti vašeg doma. A ako robot udari u nešto što mu je premalo da bi to prepoznao, to je tako blago da ne dolazi do oštećenja.

Trajanje ovisi o veličini poda u domu, naši inženjeri procjenjuju da robot pokriva 50 m² poda za samo jedan sat tako da mapiranje može potrajati nekoliko sati, ovisno o veličini o doma. Robot sustavno upoznaje dom u spiralnom obrascu da bi mogao, dugoročno, učinkovitije čistiti.

Da, samo morate započeti mapiranje s robotom na stanici za punjenje. Na našem web-mjestu možete kupiti dodatne stanice za punjenje i punjače. Ili ako je potrebno, pomaknite stanicu za punjenje na pod koji želite mapirati. Mapirajte kao i inače, a mapu možete imenovati da biste razlikovali vrste poda. Svaku mapu možete podijeliti na prostorije i područja da biste prilagodili čišćenje svako od njih.

Robot je napravljen tako da isključi četku i motor usisavača dok mapira tako da sačuva snagu baterije. To omogućuje da brže mapira prostorije i pokrije veće područje tijekom mapiranja.

Jednostavno oslobodite robot i pratite upute na zaslonu robota da biste nastavili mapiranje.

Kad se baterija robota isprazni, on će se vratiti na stanicu za punjenje radi punjenja i zatim nastaviti s mapiranjem od mjesta gdje je stao.

Da, robot mora imati cijelu i točnu mapu doma tako da je bolje ponovno započeti ako dođe do problema tijekom mapiranja.

Česta pitanja o mapama koje robot stvara

To je zato što ga je možda nešto prekinulo ili blokiralo putanju i nije mogao nastaviti mapiranje. To se moglo dogoditi i zato što se vratio na stanicu za punjenje radi punjenja i nije mogao nastaviti mapiranje nakon punjenja. Ako je robot propustio neko područje doma, preporučujemo ponovno mapiranje za najbolje rezultate.

Naši su inženjeri željeli da se robot jednostavno upotrebljava tako da je mapa koju vidite pojednostavljena i nalikuje rasporedu poda. Robot stvarnu mapu, puno složeniju, sprema u svoju memoriju i upotrebljava ju za navigaciju. Nešto detaljniju mapu možete vidjeti kad robot uspješno završi čišćenje i u aplikaciju prikazuje točna mjesta čišćenja.

Da bi čišćenje bilo pouzdano, bolje je stvoriti cijelu mapu doma od početka. No robot će također u mapu dodati nova područja koja otkriva tijekom čišćenja.

Automated cleaning

Automatizirajte čišćenje

S aplikacijom MyDyson™ robot može čistiti gdje god i kad god to želite tako da se možete vratiti u čist dom.

 • Upravljanje robotskim usisavačem iz kafića

  Povežite i očistite, gdje god da se nalazite.


  Spojite se na aplikacija MyDyson i upravljanje robotom, bez obzira jeste li doma ili ne, a možete čak i pregledati izvještaje o količini uklonjene prašine.

 • ČIšćenje prema rasporedu s aplikacijom MyDyson™ na pametnom telefonu

  Odredite raspored čišćenja


  U robot možete postaviti vrijeme i dan čišćenja svake prostorije, u skladu sa svojim rasporedom.

Upravljate robotom glasovnim upravljanjem

Upravljanje robotom još je brže i lakše s pomoću značajki Amazon Alexa ili Google Assistant. Započnite ili završite čišćenje, promijenite način čišćenja i više toga, smo uz pomoć glasa.

 • https://dyson-h.assetsadobe2.com/is/image/content/dam/dyson/leap-petite-global/products/ec/527e/owners/voice-controls/amazon-logo-final.png

  Amazon Alexa


  Zatražite da Alexa omogući vještinu Dyson ili potražite Dyson u dijelu Vještine aplikacije Alexa ili na web-mjestu Amazon.

 • https://dyson-h.assetsadobe2.com/is/image/content/dam/dyson/leap-petite-global/products/ec/527e/owners/voice-controls/google-logo-final.png

  Google Assistant


  Kad instalirate aplikaciju Google Home i omogućite značajku Google Assistant, možete ju povezati sa svojom aplikacijom MyDyson™.

Looking after your robot

Održavanje robota

Održavajte najbolje radne karakteristike robota uz korisne savjete o održavanju u našem videovodiču.

 • Pražnjenje spremnika usisavača

  Pražnjenje spremnika


  Važno je, a da biste održali usis, isprazniti spremnik čim prašina i prljavština dosegnu oznaku MAX.

 • Pranje filtra

  Pranje filtra


  Na filtru se može nakupiti mikroskopska prašina i utjecati na učinkovitost. To se lako izbjegava redovitim pranjem.

 • Pranje četke

  Pranje četke

  Optimalan rad uređaja održava se i redovitim čišćenjem prašine i ostataka s četke.

 • Čišćenje senzora usisavača

  Čišćenje objektiva kamere i senzora

  Kako biste održali optimalan rad, održavajte čistoću objektiva kamere i senzora. Mekom i suhom krpom koja ne ostavlja dlačice obrišite prašinu ili ostatke.

Česta pitanja o brizi o uređaju

Robot je na stražnjem dijelu, iznad ciklona, opremljen praktičnom ručkom za nošenje. Samo podignite i prenesite robot, gdje god da trebate.

U robot se ne smiju stavljati tekućine za čišćenje. Neke sadrže abrazive koji bi mogli oštetiti dijelove optike, a neke kemijska sredstva koja bi mogla oslabiti plastične dijelove. Provjerite ima li na robotu oštećenja ako su se upotrebljavale tekućinu za čišćenje.

Možda ćete primijeti da robot sakuplja više prašine i ostataka u usporedbi s ostalim usisivačima, posebice kod nekoliko prvih čišćenja. To je zato jer ima snažan usis i kreće se sporije nego mi što mu omogućava da sakupi više. Ako ste zabrinuti zbog tepiha, napominjemo da se svi tepisi, s vremenom, troše i gube vlakna, posebice oni novi, a robot će očistiti i takve otpale niti, kao i svaki drugi usisavač.

Trebate ju ukloniti s kotača robota ili iz spremnika da biste održali radne karakteristike.

Ako se kosa zapetlja oko rotirajuće četke, uklonite ji da biste omogućili da se robot slobodno kreće i radi. Da biste ju lakše uklonili, možete četku skinuti s uređaja: upute se nalaze u gornjem videozapisu „Pranje četke”.

Razgovarati s nama je lako.

Možete nas nazvati
Pošaljite nam e-poštu
WhatsApp WhatsApp