Skip navigation

Originalna, higijenska tehnologija sušenja ruku

Dyson Airblade™ predstavili smo 2006. godine: senzorsko, beskontaktno sušilo za ruke s filtracijom HEPA koje pročišćava zraka koji upotrebljava za sušenje ruku.

Pokretani digitalnim Dysonovim motorom, sušila za ruke Dyson Airblade™ najbrža su za higijensko sušenje ruku zrakom koji je filtriran HEPA filtrom.

Samo Dyson suši kao Dyson.

Asortiman proizvoda Dyson Airblade

Higijensko i objektivno dokazano kao sigurno1

Način rada bez dodira. Opremljen HEPA filtrom Bez potrošnje papira

Dokazano da ne proizvodi više aerosola od papirnatih ručnika.2
Bez papirnatog otpada.

Sušila za ruke Dyson Airblade, na kojima je ispitana aerosolizacija.

Način rada neovisnih ispitivanja

Naš je cilj bio utvrditi koliko aerosola stvaraju sušila za ruke Dyson Airblade u usporedbi sa sušenjem papirnatim ručnicima ili sušenja ruku zrakom.

Neovisno ispitivanje provela je tvrtka Airmid Healthgroup u kontroliranom okruženju, upotrebljavajući umivaonik, papirnate ručnike i sušila za ruke Dyson Airblade W+D, dB, V i 9kJ. Svaki je eksperiment napravljen tri pura, odvojeno upotrebljavajući papirnate ručnike i sušila u eksperimentu.

Rezultati su pokazali da nijedno sušilo za ruke Dyson Airblade nema značajan utjecaj na okolni zrak. Ovo podržava prethodna istraživanja koja su pokazala da su naša sušila za ruke jednako higijenska kao papirnati ručnici.

Održiv ukupan broj uzoraka (bakterija) P čestica/uzoraka aerosola
Dijagram sušila za ruke Dyson Airblade u laboratorijima za ispitivanje Airmid

Što su otkrila neovisna ispitivanja


 • Pokazala su da se ne proizvodi više aerosola nego kod upotrebe papirnatih ručnika.2
  Bez otpada.


 • Pokazano je da nema značajnog utjecaja na okolni zrak.2

Što je aerosolizacija?

Aerosolizacija je proizvodnja aerosola. Aerosoli su male čestice tekućine ili krute tvari ili mješavina takvih čestica koja lebde u plinu (npr. zraku).

Njihov se sastav može razlikovati ovisno o načinu formiranja i mogu sadržavati bakterije i viruse. Aerosoli se razlikuju po veličini i mogu biti veličine od samo 0,3 mikrona.

Veće, teže čestice padaju na tlo, a one manje čestice vjerojatnije će i dalje lebdjeti zrakom, da bi se „aerolizirale”. Aerosoli se nalaze oko nas.

Slika prikazuje kosu i ostale manje čestice.

Filtri HEPA hvataju čestice veličine do 0,1 mikrona.

Sva sušila za ruke Dyson Airblade upotrebljavaju filtraciju HEPA da bi sušila ruke pročišćenim zrakom.

Ispitivanja su pokazala da oni hvataju 99,95 % malih čestica veličine do 0,1 mikrona. Filtar može hvatati i bakterije i viruse.3Ruke suši zrakom koji je pročišćen filtrima HEPA, a ne prljavim zrakom.

Filtar Dyson Airblade 9lJ koji hvata čestice

Filtar Dyson Airblade 9lJ koji hvata čestice

„Beskontaktna” tehnologija

Dyson Airblade Wash + Dry opremljen je infracrvenim senzorima koji automatski otkrivaju ruke za pranje i sušenje.

Sušilo se automatski prebacuje iz načina rada za pranje u način rada za sušenje.

 • Tehnologija infracrvenih senzora za sušilo za ruke Dyson Airblade Wash+Dry

  Dyson Airblade Wash + Dry opremljen je infracrvenim senzorima koji automatski otkrivaju ruke za pranje i sušenje. Sušilo se automatski prebacuje iz načina rada za pranje u način rada za sušenje.

 • Tehnologija infracrvenih senzora za sušilo za ruke Airblade 9kJ

  Dyson Airblade 9kJ opremljen je ultra brzim infracrvenim senzorima za pokretanje mlaza zraka filtriranog HEPA filtrom. Oni su napravljeni za najbolji korisnički doživljaj.

 • Tehnologija kapacitivnog senzora za sušilo za ruke Dyson Airblade V

  Dyson Airblade V opremljen je kapacitivnim senzorima koji automatski pokreću zrak filtriran HEPA filtrom, čim ruke uđu u područje djelovanja.

Higijena dokazana neovisnim ispitivanjem

Kratko vrijeme sušenja

Temeljito pranje ruku i pravilno sušenje dokazani su načini za smanjenje širenja bakterija i virusa.

Vrijeme sušenja sušila za ruke Dyson Airblade™ je 10 – 14 sekundi5 i pomaže u smanjenju broja bakterija na rukama.4

Žena suši ruke sušilom Dyson Airblade Wash+Dry.

Dokazana učinkovitost u javnim kupaonicama diljem svijeta

Još od početka prodaje prvog modela sušila za ruke Dyson Airblade™ 2006. godine, milijuni ljudi upotrebljavali su te uređaje u javnim kupaonicama diljem svijeta.

Svaka jedinica dolazi s petogodišnjim jamstvom, no kad se pravilno održava. puno duže mogu nastaviti sušiti ruke. Za razliku od papirnatih ručnika, sušilo za ruke Dyson Airblade™ ne troši se.

Otkrijte asortiman sušila za ruke Dyson Airblade™

 • Žena suši ruke sušilom Dyson Airblade V.

  Logotip Dyson Airblade V

  Antibakterijski obrađena površina

  Sušilo za ruke Dyson Airblade V u boji nikla ima dokazani antibakterijski i antivirusni aditiv koji učinkovito smanjuje širenje bakterija i virusa H3N2 (gripa)7 na njegovom kućištu.

 • Sušenje ruku s pomoću sušila Dyson Airblade Wash+Dry

  Logotip Dyson Airblade Wash+Dry

  Perite i sušite ruke za umivaonikom

  Kad tehnologiju Airblade™ imate u slavini umivaonika, korisnici se više ne moraju brinuti oko područja za sušenje pa je manje vode na podu.

 • Žena suši ruke s pomoću sušila Dyson Airblade 9kJ.

  Logotip Dyson Airblade 9kJ

  Zaobljeni dizajn Curved Blade™

  2 zaobljena otvora od 0,45 mm stvaraju mlaz zraka pri 640 km/h koji se prilagođava obliku ruku, brže ukljanjajući vodu.

Česta pitanja

Proizvođači papirnatih ručnika iskoristili su više istraživanja da bi iznijeli odvažne i netočne tvrdnje. Ta istraživanja, u pravilu, nisu provedena od uvjetima ili prema scenarijima koji simuliraju situacije iz stvarnog života u kojima osoba razumno upotrebljava sušilo za ruke Dyson Airblade. Istraživači koji su proveli ta istraživanja takve su rezultate mogli postići isključivo jakom kontaminacijom rukavica bakterijama i virusima koje su zatim sušili sušilom za ruke Dyson Airblade, a da ih nisu prije toga oprali. S druge strane, istraživanja koja su proveli Sveučilište Bradford (UK) i Politehničko sveučilište iz Hong Konga pokazala su da, sušila za ruke Dyson Airblade, kad se pravilno upotrebljavaju, smanjuju broj bakterija na rukama.

Novo, neovisno istraživanje koje je tvrtka Dyson naručila o aerosolizaciji pokazuje da sušenje ruku s pomoću sušila Dyson Airblade ne proizvodi više aerosola od upotrebe papirnatih ručnika i da su sušila za ruke Dyson Airblade higijenska i sigurna.1

" HEPA je kratica za High Efficiency Particulate Air (vrlo učinkovit za upijanje čestice u zraku). Filtar, da bi bio originalni filtra HEPA, kao oni ugrađeni u sušila za ruke Dyson Airblade™, mora zadovoljiti ispitivanja za norme EN1822-5 i IEST-RP-CC001.6. Filtar koji nije HEPA ne može pokazati takvu razinu učinkovitosti. "

Pranje ruku ključno je za smanjenje širenja bakterija i virusa. Pravilno sušenje ruku važan je korak u tom postupku jer vlažne ruku mogu širiti 1000 puta više bakterija nego suhe ruke.8 Sušila za ruke Dyson Airblade™ dokazano su jednako higijenska za sušenje ruku kao i papirnati ručnici,9 ali uz manji utjecaj na okoliš i niže troškove rada.10

Asortiman sušila za ruke Dyson Airblade™

Osoba koja suši ruke pod sušilom Dyson Airblade Wash + Dry

Zašto odabrati Dyson za poduzeća

1Suen et al. 2019 SR i utemeljeno na mjerenju bakterija u zraku i aerosola (0,3 do više od 5 mikrona) prilikom sušenja u ispitnoj komori od 28,5 kubnih metara i istraživanju koje je proveo neovisni laboratorij.
2 Na temelju aerosolizacije izmjerene prilikom sušenja ruku. Ispitivanje je proveo neovisni laboratorij Airmid Healthgroup Ltd.
3 Filtar HEPA ispitan je u skladu s normom EN1822-5 u neovisnom laboratoriju za ispitivanje u kontroliranim uvjetima ispitivanja.
4 Snelling et al. (2010) JAM.
5 Vrijeme sušenja utvrđeno je Dysonovim načinom testiranja 769 na temelju protokola P335 mjereći 0,1 g preostale vlažnosti.
6 Anketa je provedena u srpnju 2020. godine u 14 zemalja na 8.758 ispitanika starijih od 18 godina. Postotci se mogu razlikovati po zemljama.
7 Ispitan je u vanjskom laboratoriju u skladu s normom ISO 22196 protiv E.coli, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus i Klebsiella pneumoniae te u skladu s normom ISO 21702 protiv virusa gripe H3N2.
8 Patrick et al. (1997) EI.
9 Mutters & Warnes (2019) JHI.
10 Izračune potražite na www.dyson.com.hr/calcs