Skip navigation

Izračuni za Dyson Airblade™

U Dysonu radimo uređaje koji pouzdano rade i kupcima pomažemo da razumiju na koji način oni rade pa otvoreno iznosimo sve njihove specifikacije.

Neki naši konkurenti, na žalost, ponašaju se drugačije. Često upotrebljavaju zavaravajuće izjave koje mogu dovesti do konfuzije. U nastavku se nalaze izračuni uključeni u naše izjave o proizvodima.

Ako želite dodatne informacije, obratite nam se na: airblade@gbrtronics.hr

Uštede

U našim izračunima upotrebljavamo sljedeće vrijednosti:

Broj papirnatih ručnika po upotrebi = 2

Taj broj dolazi iz naših internih istraživanja. Znamo da ljudi često za brisanje ruku uzimaju više papirnatih ručnika, ali konzervativni smo po pitanju troškova.

Cijena jednog papirnatog ručnika = 0,01 €,

Taj broj dolazi iz naših internih istraživanja. Cijenu papirnatih ručnika uzeli smo iz pet najvećih izvora i izračunali prosječnu cijenu za sva područja.

Dnevna upotreba zahoda = 200.

Taj se broj temelji na našem internom ispitivanju posjeta zahodu srednje veličine. Za male WC, slabe posjećenosti, koristimo broj 100, a za one u kojima je veći promet, npr. na željezničkim kolodvorima ili zračnim lukama, koristimo 400.

Dani upotrebe WC-a = 365 dana

Napi se izračunu temelje na cjelogodišnjoj upotrebi.

Cijena 1 kWh = 0,10 €

Taj broj dolazi iz naših internih istraživanja. Prikupili smo cijene energije iz 5 različitih izvora i izračunali prosječnu cijenu za sva područja.

Potrošnja energije = kako je naveo proizvođač

Potrošnja energije u stanju mirovanja = kako je naveo proizvođač ili ispitao Dyson.

Vrijeme sušenja ruku temelji se na protokolu NSF P335.

Godišnji ugljični otisak izračunat je pod pretpostavkom da se WC upotrebljava 200 puta dnevno, 365 dana godišnje.

Napominjemo: većina proizvođača sušila za ruke ne prati protokol NSF P335 i možda daju netočno trajanje sušenja ruku. NSF neovisni su stručnjaci za higijenu. Ako želite točno trajanje sušenja, inzistirajte na rezultati, a testiranja u skladu s protokolom NSF P335.

Kako računamo trošak za papirnate ručnike?

Godišnji trošak za papirnate ručnike iznosi –
Prosječni broj papirnatih ručnika upotrijebljenih za sušenje ruku x prosječna cijena papirnatog ručnika x procijenjeni broj korisnika u danu x procijenjeni broj dana upotrebe WC-a.

Kako izračunavamo troškove rada sušila za ruke Dyson Airblade™ i ostalih sušila za ruke?

Izračun se radi u dva koraka.

1. korak: Troškovi upotrebe (bez stanja mirovanja)

Trajanje sušenja ruku (u satima) x nazivna snaga sušila za ruke (kW) s procijenjeni broj upotreba u danu x procijenjeni broj dana upotrebe WC-a x cijena struje za kWh.

2. korak: Troškovi rada (sa stanjem mirovanja)

Rezultati 1. koraka +

(cijena struje po kWh * broj sati godišnje) – (procijenjeni broj upotrebe po danu (100/200/400)* vrijeme sušenja ruku (sati))) * Potrošnja u stanju mirovanja (kW)

= Godišnji trošak rada

Utjecaj na okoliš

U suradnji s tvrtkom Carbon Trust, tvrtka Dyson osmislila je način za mjerenje utjecaja koji električni uređaji i papirnati ručnici imaju na okoliš. Ugljični izračuni dobiveni su korištenjem softvera GaBi koji je ustupila tvrtka PE International, utemeljenog na upotrebi proizvoda duljoj od pet godina i korištenju SAD-a kao reprezentativne zemlje upotrebe.