Skip navigation

Naklonost učinkovitoj tehnologiji

Činimo više s manje

Videozapis u kojem James Dyson govori o učinkovitoj tehnologiji

Malen, ali snažan

Digitalni motor Dyson V9 širok je samo 27 mm i napravljen je za sušilo za kosu Dyson Supersonic™. Postavljen u središte da bi se promijenilo težište okreće se pri brzinama od 110.00 o/min, u prosjeku, šest puta brže od motora ostalih sušila za kosu. Kombinirali smo ga, za brže sušenje, s istom tehnologijom Air Multiplier™ koju smo upotrijebili na ventilatorima.

Prikaz internog digitalnog motora u sušilu za kosu Dyson Supersonic.

"Potreban uvjet za naš rad je umjereno i domišljato korištenje energije i materijala. Kroz ovaj učinkovit izgled, otkrili smo svoju strast prema tehnologiji. "

James Dyson

Inženjer
James Dyson

Poboljšanje koje se postiže eliminacijom

Naši su inženjeri ponovno osmislili proizvode široke potrošnje da bi uklonili nepotrebne komponente. Ventilator je revolucionarno poboljšan iskorištavanjem pojave koja stvara visokotlačnu jezgru kad se mlazovi zraka susretnu na konveksnoj površini. To je značilo da možemo oblikovati precizan protok zraka za osobno hlađenje.

Krupni kadar Dysonovih ventilatora

Manje pogrešaka. I manje otpada.

Vrhunska je preciznost potrebna za zajamčene performanse. Svaki Dysonov digitalni motor sastavljaju roboti i svaki od njih radi mikronskom preciznošću pri velikim brzinama. To je tek djelić energetski vrlo zahtjevne proizvodnje. Zato činimo sve da proizvodnja postane učinkovitija i primjenjujemo sustav grijanih kanala da bismo smanjili otpadne smole. Pored toga, naši dobavljači nastavaka razvijaju nastavke s više otvora čime se omogućuje proizvodnja više dijelova u samo jednom kalupu pa se smanjuje trajanje, potrošnja materijala i energije.

Krupni kadar digitalnog motora Dyson

Lagan. Nekoliku puta testiran.

Dysonovi su uređaji lagani i ergonomski uravnoteženi za ugodniji doživljaj. Pa ipak, trajnost nije ugrožena. Naši inženjeri, sa svojim poznavanjem geometrije i inovativnih materijala, oblikuju prototipove koji mogu izdržati tisuće sati testiranja. To znači tisuće sati rada.

Dysonovi su uređaji ispitani na proizvodnoj traci

Pakiranje, zaštita, predstavljanje

Naša se pakiranja razvijaju usporedno s proizvodima. Oboje prolazi ista stroga ispitivanja pa se naša tehnologija sigurno isporučuje, a raspakiravanje je uzbudljivo, gdje god da se nalazite. I, baš kao i naši proizvodi, naša se pakiranja neprestano razvijaju. Proizvodi se tako isporučuju u odgovarajućem i intuitivnom pakiranju.

Sušilo za kosu Dyson Supersonic u otvorenoj kutiji

Iza energetske oznake

Energetska oznaka trebala bi ljude voditi prema vrlo učinkovitom i energetski učinkovitom dizajnu. No na usisavačima, laboratorijska ispitivanja upotrebljavaju prazne uređaje. Tako usisavače ne izrađujemo da bi zadovoljili ta ispitivanja.

Umjesto toga uvijek razmišljamo o učinkovitosti: od naših vrlo učinkovitih digitalnih motora do materijala koje upotrebljavamo. A budući da cijelo vrijeme imate 100-postotni usis, čišćenje završava brže, bez jednokratnih vrećica na odlagalištima. To nećete naći na energetskoj oznaci.

Energetska oznaka na cilindru usisavača

Ponovno upotrijebi. Recikliraj. Obnovi.

Gotovo se svi materijali visoke kvalitete u Dysonovim uređajima mogu ponovno upotrijebiti ili reciklirati. A u našim radionicama pažljivo obnavljamo i certificiramo rabljene uređaje nudeći ih na prodaju po sniženoj cijeni.

Logotip recikliranja

Sljedeće

Odgovorna proizvodnja

Dyson cord-free vacuum