Skip navigation

Naš DNK

Učinkovitost: je u našem DNK

Ovo je Jamesu Dysonu bio motiv za prvi usisavače bez vrećice. A kako se razvijamo, on utječe na nas. Ne samo u našim inovacijama Već i u zgradama, ljudima i zajednicama čiji smo dio.

Robotski usisavač na tepihu i tvrdom podu

Inovativni prostori

Okružili smo se domišljatim inovacijama. Neke nas nadahnjuju i potiču da stremimo ka nemogućem, baš kao borbeni zrakoplov English Electric Lightning u restoranu jednog od naših zaposlenika. Drugi su pak funkcionalniji, kao što su solarne ploče i geotermalne toplinske pumpe koje pridonose da se naš kampus u Malmesburyju u potpunosti opskrbljuje električnom energijom iz obnovljivih izvora.

Osvjetljenje Dysonovog restorana

"„Ideja da nešto može biti bolje i ostvarenje toga, pa čak i ako se čini nemogućim. To je i dalje moj san”. "

James Dyson

Inženjer
James Dyson

Gradimo budućnost

Simboli inženjerstva naša su inspiracija. Nedavno smo promovirali novu tehnologiju u kampusu u Hullavingtonu, Wiltshire. Taj smo prostor mogli iskoristiti da bismo sagradili uobičajenu poslovnu zgradu. Umjesto toga, obnovili smo nekadašnje hangare za zrakoplove na aerodromu, modernizirali i ponovno osmislili originalnu konstrukciju da bi bila funkcionalnije za ljude koji unutar nje rade. Baš kao i naše uređaje.

Shematski prikaz

Smanjenje potrošnje energije

Modernizacija je provedena i na kampusu u Malmesburyju. A tamo gdje je moguće, iskorištavamo mogućnost za smanjenje našeg utjecaja na okoliš. Prvo područje na koje smo se fokusirali bilu su restorani u kojima smo plinske štednjake zamijenili sustavima indukcije uklanjajući potrebu za klima uređaje i uz 100-postotno napajanje iz obnovljivih izvora energije. Takav ćemo pristup primijeniti i u svim Dysonovim ustanovama.

Osvijetljen Dysonov restoran sa sjenilima

Rješavanje pomanjkanja vještina

Inženjeri mogu rješavati globalne izazove. Potrebno nam je više inženjera da bismo se uhvatili u koštac s izazovima 21. stoljeća, kao što je zagađenje zraka. Zaklada Jamesa Dysona filantropska je institucija tvrtke Dyson. Njezin je zadatak nadahnuti sljedeće generacije inženjera. Ona omogućuje financiranje, materijale i mentorstvo da bi mlade mozgove uključila u rješavanje problema i naučila ih kako ih riješiti.

Saznajte više

Smanjenje štetnih emisija

Počeli smo s postavljanjem punionica za električna vozila na parkiralištima za naše osoblje da bismo potaknuli na nabavu vozila koja nemaju emisije. Omogućujemo prijevoz autobusima na rutama s najvećim prometom i svi u Malmesburyju, smještenom u britanskom ruralnom predjelu, imaju pristup sustavu zajedničke upotrebe automobila diljem cijelog kampusa. Manje vozila znači i manje zagađivača u zraku koji udišemo, ali i manje prometnih čepova.

Prostorni prikaz autobusa

Inženjer u svima nama

Nisu svi zaposlenici u Dysonu inženjeri, ali sve potičemo da razmišljaju poput njih. Da rastave stvari i ponovno ih sastave, ali bolje. Neovisno o području stručnosti, bio to marketing, odnosi s kupcima ili financije, želimo da propitujete pretpostavke i hvatate se u koštac sa stvarima koje su drugi previdjeli.

Upoznajte našu tehnologiju radeći u tvrtki Dyson

Tkogod štedi kad ima, patit će kad neće imati

Svoje uređaje podvrgavamo strogim ispitivanjima da bismo osigurali njihov dugotrajan rad. A kad ispitivanja završe, ostaju nam savršene komponente koje ne želimo baciti. Neke od njih se ponovno upotrebljavaju u budućim ispitivanjima. Druge se recikliraju na kampusu poput kućišta ciklona koji je ponovno oblikovan kao stolni organizator. A neke se doniraju humanitarnim organizacijama koje ih koriste u svojim projektima potičući tako kreativnost i strast prema projektiranju u našoj lokalnoj zajednici.

Dysonovi usisavači složeni poput konja

Odlučno. Neumorno.

Vjerujemo da uvijek postoji bolji način. Naši inženjeri uvijek osmišljavaju nove ideje, sakrivene i srcu naših istraživačkih centara u Wiltshireu, Maleziji i Singapuru. Zadatak? Riješiti probleme koje su drugi odlučili zanemariti. A kad postanemo spremni podijeliti što smo stvorili, čut ćete o tome.

Crteži inženjera

Sljedeće

Tehnologija budućnosti

Studenti inženjerstva okruženi usisavačima