Skip navigation

Odgovorna proizvodnja

Preuzimanje odgovornosti

Skica unutrašnjosti Dysonovog usisavača

Više od izgleda

Dobavni su lanci složeni i mi tu nismo iznimka. Surađujemo s nekoliko stotina dobavljača iz cijelog svijeta da bismo proizveli 260.000 uređaja koji svakog tjedna silaze s proizvodnih traka. Mi u Dysonu, zajedno s našim dobavljačima, dijelimo odgovornost za okoliš i ljude koji su uključeni u proizvodnju Dysonovih uređaja i komponentni. Naša je posvećenost tom dijelu dugotrajna i neprekidna jer će uvijek postojati bolji način.

Inženjer drži oko Dysonovog robota

Zahtjevni smo i odlučni

Želimo raditi samo s dobavljačima koji dijelu našu želju za poboljšanjem. Očekujemo da se pridržavaju međunarodnih normi koji se odnose na zdravlje i sigurnost, rad i okoliš. Naši se dobavljači pridržavaju našeg etičkog i ekološkog kodeksa ponašanja koji pokriva cijeli niz tema, od radnog vremena, slobode udruživanja, praćenje stanja okoliša i poštene disciplinske prakse.

Rastavljeni uspravni usisavač Dyson

Praktična primjena

Naš tim za društveno odgovorno poslovanje radi s dobavljačima da bismo osigurali da se kodeks provodi i to puten procjena na daljinu, nadzora i posjeta na mjestu rada. Ako dobavljač ne poštuje naša norme, potražit ćemo nekog drugog koji hoće. Naša izjava koja se odnosi na Zakon o modernom ropstvu u Ujedinjenom Kraljevstvu detaljno navodi naše aktivnosti koje se odnose na odgovornu proizvodnju.

Znanstvenik u laboratoriju, ispituje dijelove

Sigurnost, ugrađena

Svaka pojedina komponenta tvrtke Dyson mora biti u skladu s europskom direktivom o ograničavanju opasnih tvari (RoHS). Osim toga, Dyson se pridržava i propisa REACH, europskog propisa o registraciji kemijskih tvari.

Unutar Dysonovog ispitnog skladišta

Sljedeće

Tehnologija budućnosti

Dyson engineers